FILM: THE OLD MEN AND THE GUN

Deze informatie is niet meer actueel!
De charmante overvaller Forrest Tucker vult zijn dagen met banken beroven en ontsnappen uit streng bewaakte gevangenissen. Tot hij de ontwapenende Jewel ontmoet. De 82-jarige Redford beschouwt THE OLD MAN AND THE GUN als zijn zwanenzang, en het is een gracieus vertrek uit het vak geworden! Forrest Tucker is een charmante, 70-jarige crimineel die nog lang niet van plan is om met pensioen te ...

Wanneer

  • zo 16 juni 19
    Van 20.00 u tot 21.35 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

De charmante overvaller Forrest Tucker vult zijn dagen met banken beroven en ontsnappen uit streng bewaakte gevangenissen. Tot hij de ontwapenende Jewel ontmoet. De 82-jarige Redford beschouwt THE OLD MAN AND THE GUN als zijn zwanenzang, en het is een gracieus vertrek uit het vak geworden!

Forrest Tucker is een charmante, 70-jarige crimineel die nog lang niet van plan is om met pensioen te gaan. Hij rijdt het land rond en pleegt de ene bankoverval na de andere; in zijn carrière is hij al 18 keer uit de gevangenis kunnen ontsnappen. Tussen de overvallen door wordt hij verliefd op de aantrekkelijke Jewel en wordt hij achternagezeten door detective John Hunt. Die wil tot het uiterste gaan om de bejaarde misdadiger eindelijk en voor altijd op te sluiten.

Regisseur-scenarist David Lowery heeft een topcast bij elkaar kunnen brengen voor zijn op waargebeurde feiten gebaseerde misdaadromance The Old Man & the Gun. De rol van Forrest Tucker is op het lijf geschreven van Oscarwinnaar Robert Redford. Een niet te missen kans om deze levende legende, die besloten heeft om als acteur op pensioen te gaan, voor de allerlaatste keer te zien schitteren op het grote scherm.

Over THE OLD MAN AND THE GUN

Dit is een buitengewone film die drijft op charmante personages en oprechte emoties, in plaats van op ingenieuze plottwists of indrukwekkende spektakelscènes: dit is cinema, zo zegt de oude ziel in ons, zoals ze die vandaag bijna niet meer maken. (De Morgen – Ewoud Ceulemans)

Redford kon geen beter eerbetoon aan zijn carrière bedenken. Een glimlach van een afscheid. (Vertigo – Chris Craps)

Een titel als THE OLD MAN AND THE GUN gaf al het juiste vermoeden: dit is een rustig, melancholisch portret van een even unieke als charmante man. Er lijkt geen beter eerbetoon om de carrière van Redford mee af te sluiten. (Schamper - Olivier Vander Bauwede)
Alle activiteiten