FILM: TRIO

Deze informatie is niet meer actueel!
In 2016 toerden Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans door het land met het theaterstuk HECHTEN. Deze tournee bracht hen als makers en vrienden dichter bij elkaar en hongeriger naar meer. Zo ontstond het idee om samen een film van het toneelstuk te brouwen. Die film is nu klaar. Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en ...

Wanneer

  • zo 9 juni 19
    Van 20.00 u tot 21.35 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

In 2016 toerden Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans door het land met het theaterstuk HECHTEN. Deze tournee bracht hen als makers en vrienden dichter bij elkaar en hongeriger naar meer. Zo ontstond het idee om samen een film van het toneelstuk te brouwen. Die film is nu klaar.

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen... maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

In 2016 toerden Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans door het land met het theaterstuk HECHTEN van Stefaan van Brabandt. Deze tournee bracht hen als makers en vrienden alleen maar dichter bij elkaar en hongeriger naar meer. Een nieuwe uitdaging. Zo ontstond het idee om samen een filmscenario van het toneelstuk te brouwen. Die film is nu klaar. TRIO werd geregisseerd, geproduceerd en geacteerd door dit bijzondere drietal.

“Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn. Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert. Iets dat inspireert, doet creëren, bevrijdt en uitdaagt. Chemie, magie, wie zal het zeggen. Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega's zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo.”, aldus het trio.

Over TRIO

Het camerawerk is zwierig en fascinerend: de hele film lijkt te zijn opgenomen in één lange take, waardoor het verleidingsspel tussen deze drie eenzame zielen visueel interessant blijft. Bovendien is de chemie tussen de drie spelers, die ook in SAFETY FIRST al samen acteerden, onmiskenbaar. Vanden Broecke en Simoni spelen dan wel archetypes die we van hen gewoon zijn, maar ze doen dat met voldoende panache om niet in karikaturen te vervallen.(De Morgen – Ewoud Ceulemans)

Drie schitterende acteurs, één functionerende camera en één schrander draaiboek. Meer heb je niet nodig om een geweldige langspeler in elkaar te steken. (Humo – Erik Stockman)
Alle activiteiten