FILM: THE FAVOURITE

Deze informatie is niet meer actueel!
Engeland, begin 18e eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge en geliefde Sarah Churchill, hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen door de komst van Sarahs jongere nicht Abigail. De hedendaagse humor en de magistrale decors zijn een 'match made in heaven'. Lanthimos (THE LOBSTER, THE KILLING OF A SACRED DEER) is een van die cineasten die zijn eigen ...

Wanneer

  • zo 19 mei 19
    Van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Engeland, begin 18e eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge en geliefde Sarah Churchill, hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen door de komst van Sarahs jongere nicht Abigail. De hedendaagse humor en de magistrale decors zijn een 'match made in heaven'.

Lanthimos (THE LOBSTER, THE KILLING OF A SACRED DEER) is een van die cineasten die zijn eigen universum weet te creëren. In zijn geval is dat een van absurditeit, directheid, psychopathische personages en donkere hilariteit. De vrouwelijke personages (die door drie topactrices worden vertolkt) in THE FAVOURITE zijn rauw, dominant, direct en onwaarschijnlijk/ongewild grappig. De hedendaagse humor en het magistrale 18e-eeuwse decor zijn een 'match made in heaven'.

Engeland is in volle oorlog met de Fransen. De emotioneel en fysiek gehavende koningin Anne zwaait de scepter. Schijnbaar bewust van haar onbekwaamheid laat ze haar goede vriendin en meesterstrateeg Lady Sarah het land besturen. De nieuwe dienstmeid Abigail heeft de aandacht getrokken van Sarah en ze neemt het meisje in bescherming. Abigail kan opnieuw proeven van de aristocratie, waartoe ze ooit behoorde en waar ze een allesoverheersend verlangen naar koestert. Sarah wijkt vanwege staatszaken steeds vaker van de zijde van Queen Anne. Abigail ziet haar kans schoon om het vertrouwen van de koningin te winnen en haar ambities waar te maken. Geen vrouw, man of konijn zal haar een strobreed in de weg leggen. Het zijn harde tijden.

Over THE FAVOURITE

THE FAVOURITE toont een spetterende machtsstrijd tussen topactrices Emma Stone en Rachel Weisz, gekruid met absurde humor, rare seks en bikkelharde dialogen. (De Morgen – Lieven Trio)

Het is genieten geblazen met de venijnige catfights tussen de twee dames en van de heerlijk verderfelijke praktijken aan het koninklijke hof. (Humo – Erik Stockman)

THE FAVOURITE is een meesterlijke (anti-)kostuumfilm van Stanley Kubricks Griekse nazaat Yorgos Lanthimo (De Standaard – Jeroen Struys)
Alle activiteiten