FILM: BOHEMIAN RHAPSODY

Deze informatie is niet meer actueel!
1970. Queen wordt opgericht en breekt al snel door. Een karrenvracht wereldhits en uitzinnige feestjes bezorgen de groep een legendarische status. Maar er zijn ook onderlinge spanningen en na enkele jaren moet de frontman de strijd aangaan met HIV. Een ode aan Queen en hun zanger Freddie Mercury. BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. ...

Wanneer

  • zo 26 mei 19
    Van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

1970. Queen wordt opgericht en breekt al snel door. Een karrenvracht wereldhits en uitzinnige feestjes bezorgen de groep een legendarische status. Maar er zijn ook onderlinge spanningen en na enkele jaren moet de frontman de strijd aangaan met HIV. Een ode aan Queen en hun zanger Freddie Mercury.


BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Freddie Mercury spreekt al decennialang miljoenen fans aan met zijn larger than life persoonlijkheid, flamboyante garderobe en natuurlijk fenomenale stem. Toch was het wachten tot 2018 voor een biopic. Maar die was het wachten meer dan waard: BOHEMIAN RHAPSODY is een respectvolle en realistische ode, waarin zowel de vele hoogtepunten als minder fraaie kanten van de zanger en band aan bod komen. Rami Malek gaat helemaal op in de hoofdrol en de vele hits spatten stuk voor stuk van het scherm. Scaramouche!

Over BOHEMIAN RHAPSODY

BOHEMIAN RHAPSODY is absoluut de moeite waard voor iedereen die van Queen én cinema houdt. Hoofdacteur Rami Malek geeft een werkelijk grandioze imitatie van Freddie weg. (Screendependent.be).
Alle activiteiten