FILM: GREEN BOOK

Deze informatie is niet meer actueel!
Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper en een concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar van 3 Oscars en Golden Globe Awards. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper (Viggo Mortensen) en ...

Wanneer

  • zo 12 mei 19
    Van 20.00 u tot 22.10 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper en een concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar van 3 Oscars en Golden Globe Awards.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali) die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en ontstaat een bijzondere vriendschap.

Regisseur Peter Farrelly werkte in het verleden vooral samen met zijn broer aan doldwaze komedies als THERE'S SOMETHING ABOUT MARY en DUMB AND DUMBER. In zijn eerste solo-film gooit hij het over een heel andere boeg: geen slapstick meer, maar wel een feelgood film gebaseerd op waargebeurde feiten. En dit blijkt een succes: GREEN BOOK ging zowel op de Golden Globe Awards als tijdens de Oscaruitreiking telkens met 3 beeldjes naar huis.

Over GREEN BOOK

"Een heerlijk hartverwarmende crowd pleaser zoals ze die in Hollywood tegenwoordig véél te weinig maken." ???? - HUMO

"GREEN BOOK weet je te raken met geloofwaardige personages en sappige vertolkingen." ??? - De Morgen

"Een geestige, charmante roadmovie (...) die de scherpe kantjes van de werkelijkheid veilt." ??? - De Standaard

"De glimlach en de tranen volgen elkaar op als Pavlov-effecten en op het métier inzake production design, montage en cinematografie valt niets af te dingen." ??? - Focus Knack
Alle activiteiten