Open Milieuraad luchtkwaliteit Beersel en Halle

Deze informatie is niet meer actueel!
Vorig jaar hingen er verspreid over heel Vlaanderen 20.000 meetpakketten van de Curieuzeneuzen om de lokale luchtkwaliteit te bepalen, ook in Beersel. De resultaten van het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit zijn ondertussen bekend. Maar je hebt ongetwijfeld nog veel vragen.

Wanneer

  • do 2 mei 19
    Van 19.30 u tot 22.00 u

Waar

naam
Stadhuis Halle
adres
Oudstrijdersplein 181500 Halle

Info

Vorig jaar hingen er verspreid over heel Vlaanderen 20.000 meetpakketten van de Curieuzeneuzen om de lokale luchtkwaliteit te bepalen, ook in Beersel. De resultaten van het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit zijn ondertussen bekend.

Maar je hebt ongetwijfeld nog veel vragen. Wil je meer diepgang en inzicht in de resultaten? Heb je nog bedenkingen? Wat betekent die rode bol in je straat en is je achterbuur beter af met zijn groene bol?

Kom het allemaal te weten op de open milieuraad luchtkwaliteit op 2 mei in de raadzaal van het stadhuis in Halle, georganiseerd door de milieuraden van Halle en Beersel.

PROFESSOR FILIP MEYSMAN (UAntwerpen, verantwoordelijk voor Curieuzeneuzen) geeft er een antwoord op volgende vragen: Hoe zit dat nu precies met luchtkwaliteit? Welke stoffen spelen een rol? Waar komen ze vandaan? Hoe moeten we de resultaten interpreteren? Wat kunnen we hier aan doen?

Aanvullend zijn er enkele workshops: Brainstormsessie over het aanpakken van de knelpunten De resultaten ter hoogte van mijn woning? Mijn werkplaats? Onderweg? Wat betekent dit? Bouw een meettoestel voor het meten van fijn stof i.s.m. luchtpijp.be. De resultaten zijn live te volgen via een app. Wie aan deze workshop wenst deel te nemen, moet op voorhand inschrijven via www.beersel.be/luchtpijp

De plaatsen zijn beperkt! Bij de deelname betaal je de kost van het meettoestel (€40)

Donderdag 2 mei - Stadhuis Halle - Oudstrijdersplein 18 - 19.30u - gratis

Meer info? T 02 359 17 36 - milieu@beersel.be - www.beersel.be/luchtkwaliteit

Alle activiteiten