Digitaal archiveren door Kerkfabrieken en parochies - Alsemberg

Deze informatie is niet meer actueel!
Digitale documenten spelen in de wereld waarin we leven een steeds grotere rol. Hoe worden ze in de computer aangemaakt en opgeslagen. Deze digitale documenten op een duurzame manier ordenen en veilig bewaren voor de toekomst is een uitdaging. Om kerkbesturen en parochies daarbij te ondersteunen, ontwikkelden KADOC-KU Leuven, CRKC-PARCUM, het Rijksarchief en de Vlaamse bisdommen handige ...

Wanneer

  • di 19 maart 19
    Van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0.00€)

Waar

naam
Bezoekerscentrum De Lambiek
adres
Gemeenveldstraat 11652 Alsemberg

Tickets

e-mail
info@ccv.be

Info

Digitale documenten spelen in de wereld waarin we leven een steeds grotere rol. Hoe worden ze in de computer aangemaakt en opgeslagen.

Deze digitale documenten op een duurzame manier ordenen en veilig bewaren voor de toekomst is een uitdaging. Om kerkbesturen en parochies daarbij te ondersteunen, ontwikkelden KADOC-KU Leuven, CRKC-PARCUM, het Rijksarchief en de Vlaamse bisdommen handige richtlijnen. Om u te helpen bij het gebruik daarvan, wordt in samenwerking met CCV een vormingsavond georganiseerd. Op een laagdrempelige manier legt Joris Colla (KADOC-KU Leuven) uit hoe parochiesecretariaten en kerkfabrieken concreet aan de slag kunnen gaan om hun digitale informatie op een systematische en transparante manier op te slaan en toegankelijk te houden. Daarbij wordt ook even ingegaan op archivering in Religiopoint. Aansluitend stelt Marc Carnier (Rijksarchief) de werking rond parochiearchieven van het Rijksarchief te Leuven kort voor.

Organised by Erfgoedcel Pajottenland Zennevalei, KADOC-KU Leuven, Rijksarchief, Vlaamse Overheid
Alle activiteiten