Lenteconcert van de K.F. De Vrijheidsvrienden - Huizingen

Deze informatie is niet meer actueel!
De Vrijheidsvrienden nodigen De Houtblazers uit op Lenteconcert Voor hun lenteconcert heeft de koninklijke fanfare De Vrijheidsvrienden uit Huizingen dit jaar een opmerkelijke groep uitgenodigd voor een gastoptreden. Op zaterdag 27 april zal u, naast de fanfare onder leiding van Wim Stas, namelijk De Houtblazers aan het werk kunnen zien en horen in de parochiekerk van Huizingen. De Houtblazers ...

Wanneer

  • za 27 april 19
    Van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,50 (Basistarief: 12,50 €; Voorverkoop: 10,00 €; kinderen tot 12 jaar: 0,00 €)

Waar

naam
Parochiekerk Sint-Jan de Doper
adres
Torleylaan1654 Huizingen (Beersel)

Tickets

Telefoon
023562402
e-mail
info@kf-devrijheidsvrienden.be

Info

De Vrijheidsvrienden nodigen De Houtblazers uit op Lenteconcert
Voor hun lenteconcert heeft de koninklijke fanfare De Vrijheidsvrienden uit Huizingen dit jaar een opmerkelijke groep uitgenodigd voor een gastoptreden. Op zaterdag 27 april zal u, naast de fanfare onder leiding van Wim Stas, namelijk De Houtblazers aan het werk kunnen zien en horen in de parochiekerk van Huizingen.
De Houtblazers zijn een groep muziekliefhebbers die zich toeleggen op het bestuderen en uitvoeren van renaissance- en barokmuziek die voornamelijk uitgevoerd wordt op houtblaasinstrumenten. Zij staan onder leiding van Tomma Wessel. Houtblaasinstrumenten omvatten een ruim scala van blokfluit, kromhoorn en andere historische rietinstrumenten zoals dulciaan, schalmei, cornamuse, doedelzak, gemshoorn... Hoe deze 'exotische' instrumenten er uitzien en klinken is op zich al een reden om deze avond vrij te houden in uw agenda.
Ook De Vrijheidsvrienden zullen u meenemen doorheen 600 jaar muziekgeschiedenis met muziek van ronkende namen als Bach, Beethoven en Mozart tot hedendaags werk. De fanfare heeft zelfs een compositie opgediept van de Engelse koning Hendrik VIII. Hij was berucht vanwege zijn huwelijksperikelen: hij heeft zes vrouwen gehad, van wie hij er twee liet onthoofden.
Zaterdag 27 april wordt dus in vele opzichten een bijzondere muzikale avond. Het concert in de parochiekerk van Huizingen, Torleylaan, begint om 19.30 uur (deuren 19 uur). De toegang bedraagt 10 euro (vvk) of 12,50 euro (kassa), kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten zijn te verkrijgen bij de muzikanten. Info: www.kf-devrijheidsvrienden.be of 02/356.24.02.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten