FILM: BECOMING ASTRID

Deze informatie is niet meer actueel!
BECOMING ASTRID duikt in het leven van Astrid Lindgren, de gevierde Zweedse auteur van kinderboeken als 'Pippi Langkous' en 'Ronja De Roversdochter'. Deense filmmaakster Christensen borstelt het leven van de jonge Lindgren op een sobere en tedere manier op het witte doek. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou ...

Wanneer

  • zo 17 februari 19
    Van 20.00 u

Prijs

€ 6,00 (voorverkoop: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

BECOMING ASTRID duikt in het leven van Astrid Lindgren, de gevierde Zweedse auteur van kinderboeken als 'Pippi Langkous' en 'Ronja De Roversdochter'. Deense filmmaakster Christensen borstelt het leven van de jonge Lindgren op een sobere en tedere manier op het witte doek.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als 'Pippi Langkous' is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Rijzende ster Alba August (ook te zien in de Netflixserie THE RAIN) vertolkt Lindgren als een inspirerende, onafhankelijke vrouw die conventies durft te doorbreken.

Over BECOMING ASTRID

BECOMING ASTRID toont "the making of" van een grote kinderauteur. Als je deze film ziet, begrijp je veel beter waarom Lindgren zo graag over vrije kinderen schreef – een vrijheid die de conservatieve maatschappij haar als tiener had afgenomen. Maar ook als je nog nooit een boek van Lindgren hebt opengeslagen, pakt dit verhaal je bij de lurven. Dat het hier over een toekomstige literaire grootheid gaat, is bijna bijzaak: BECOMING ASTRID is die zeldzame biopic die bulkt van menselijkheid, echtheid en rauwe emotie – alleen de nogal nadrukkelijke muziek, en de fanmail die nu en dan in voice-over opduikt, zijn nodeloos gekunsteld. De grootste troef van deze film? Het frisse gezicht van supertalent Alba August: een open boek, waarop een hele encyclopedie aan emoties geschreven wordt. Ze hoeft niet eens zelf te huilen om de kijker tot tranen toe te bewegen. (De Morgen – Lieven Trio)

De biopic die in ons land uitkomt onder de Engelse titel BECOMING ASTRID is in veel opzichten verraderlijk. De titel doet immers vermoeden dat we het verhaal krijgen voorgeschoteld hoe de jonge Astrid Ericsson uitgroeide tot de bekende auteur die we nu allemaal kennen. De oorspronkelijke Zweedse titel, die UNGA ASTRID (Jonge Astrid) luidt, dekt de lading veel beter. We krijgen vooral de jonge jaren van Lindgren te zien die voornamelijk draaiden om het strenge religieuze milieu waarin ze opgroeide, haar relatie met een oudere man en de zoon die ze met hem kreeg. (Filmtotaal – Arjan Welles)
Alle activiteiten