FILM: FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD

Deze informatie is niet meer actueel!
In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Zijn doel: tovenaars verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op Albus Dumbledore en diens oud-leerling Newt Scamander. FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD is de tweede van de in totaal vijf nieuwe avonturen van J.K. Rowlings ...

Wanneer

  • zo 24 maart 19
    Van 20.00 u

Prijs

€ 6,00 (voorverkoop: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Zijn doel: tovenaars verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op Albus Dumbledore en diens oud-leerling Newt Scamander.

FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD is de tweede van de in totaal vijf nieuwe avonturen van J.K. Rowlings WIZARDING WORLD. Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangengenomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika).

In THE CRIMES OF GRINDELWALD maakt Grindelwald zijn dreigementen waar en ontsnapt hij uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwalds plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Over FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD

Terwijl de dreigende ondertoon in de eerste film gebalanceerd werd met lieftallige, eigenzinnige momenten, worden Newts avonturen deze keer overspoeld door politiek drama, met een weinig verhulde allegorie op het nazisme. Het mooie aan FANTASTIC BEASTS is hoe alle puzzelstukjes passen in het bekende Harry Potter-universum. Het is niet simpel om een verhaal boeiend te maken wanneer de fans de uitkomst al kennen. Door bekende gezichten – hallo, professor Anderling! – te mengen met nieuwe elementen hoopt Rowling toch iets nieuw aan de tafel te brengen. (De Morgen – Sofie Steenhaut)

De grimmigheid van het verhaal hield ons van de eerste tot de laatste minuut in de ban. (Humo – Erik Stockman)
Alle activiteiten