VLAAMS MUZIEK THEATER: EEN NACHT IN VENETIË

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Vlaams Muziek Theater programmeert in 2019 deze succesoperette van Johann Strauß jr. 'Een nacht in Venetië', de stad met zwoele nachten en carnaval. Twee jaloerse minnaars die hun liefje willen beschermen en zo voor de nodige intriges zorgen; dat zijn de ingrediënten van deze operette. De geschiedenis speelt zich af in Venetië, in het midden van de achttiende eeuw. Hertog Guido van Urbino ...

Wanneer

  • vr 5 april 19
    Van 20.15 u tot 23.15 u

Prijs

€ 28,00 (Basistarief: € 28,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 27,00; Mini extra ticket met code: € 26,60; Midi extra ticket met code: € 23,80; maxi extra ticket met code: € 21,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Het Vlaams Muziek Theater programmeert in 2019 deze succesoperette van Johann Strauß jr. 'Een nacht in Venetië', de stad met zwoele nachten en carnaval. Twee jaloerse minnaars die hun liefje willen beschermen en zo voor de nodige intriges zorgen; dat zijn de ingrediënten van deze operette.

De geschiedenis speelt zich af in Venetië, in het midden van de achttiende eeuw. Hertog Guido van Urbino staat bekend als een donjuan. Als hij de senatoren van Venetië en hun vrouwen voor een gemaskerd bal uitnodigt, zijn de heren daar niet erg opgezet mee. Ze zouden hun vrouwen liever op een veilige afstand van de hertog houden! Senator Delacqua besluit zijn vrouw, Barbara, voor een paar dagen in een klooster in Murano onder te brengen. Nu heeft de hertog juist op haar zijn oog laten vallen en zijn barbier, Caramello, moet trachten hem met haar in contact te brengen. Caramello slaagt erin Barbara met de gondel waarmee ze naar Murano zou varen, bij de hertog te brengen. Tot zijn verbazing merkt hij echter dat hij niet Barbara maar zijn eigen geliefde, Annina, heeft vervoerd. Barbara was namelijk van plan met haar minnaar, een officier, op stap te gaan. Ze heeft daarom Annina gevraagd haar plaats in te nemen. Tot woede van Caramello speelt Annina haar rol als Barbara tegenover de hertog erg goed. Delacqua wil bij de hertog in de gunst komen omdat hij op de positie van rentmeester loert. Daarom stelt hij zijn kokkin, Ciboletta, als Barbara voor. Annina licht de hertog over het bedrog in, zij is immers 'de echte Barbara'. Barbara viert inmiddels met haar officier feest, wordt echter door Delacqua gesnapt, maar weet zich uit de pijnlijke situatie te redden door te vertellen dat de gondelier die haar weg moest brengen, haar ontvoerd zou hebben, wanneer de dappere officier niet tussenbeide was gekomen. Al met al vist de hertog achter het net, evenals Delacqua. De betrekking, waarop hij gehoopt had, krijgt Caramello, zodoende heeft de hertog Annina in zijn buurt!
Alle activiteiten