ACTION ZOO HUMAIN: AMNES(T)IE

Deze informatie is niet meer actueel!
Na jaren de podiumplanken te hebben versleten, duikt ACTION ZOO HUMAIN nu in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: “Samen door één deur”. AMNES(T)IE lapt de 10 geboden van het tv-format aan de laars en trekt de kaart van de radicale verzoening. Na jaren de podiumplanken te hebben versleten, duikt ACTION ZOO HUMAIN nu in het televisielandschap met een nooit eerder ...

Wanneer

  • vr 3 mei 19
    Van 20.15 u tot 21.35 u

Prijs

€ 19,00 (Basistarief: € 19,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 18,00; Mini extra ticket met code: € 18,05; Midi extra ticket met code: € 16,15; maxi extra ticket met code: € 14,25)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Na jaren de podiumplanken te hebben versleten, duikt ACTION ZOO HUMAIN nu in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: “Samen door één deur”. AMNES(T)IE lapt de 10 geboden van het tv-format aan de laars en trekt de kaart van de radicale verzoening.

Na jaren de podiumplanken te hebben versleten, duikt ACTION ZOO HUMAIN nu in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: “Samen door één deur”. Vergeet de prietpraat, het conflict, de geveinsde interesse. AMNES(T)IE lapt de 10 geboden van het tv-format aan de laars en trekt de kaart van de radicale verzoening, met als gastheer: Bert Gabriëls! De gasten van de avond: een dochter van een Vlaamse collaborateur en een moeder van een Syriëstrijder.

AMNES(T)IE snijdt zowel ons collectief verleden als de huidige precaire socio-politieke realiteit aan: wat kunnen we vandaag leren uit een periode in de geschiedenis waarin de 'integratie' en 'genezing' van fanatici een hot topic was? Kunnen we lessen trekken uit de herintegratie van collaborateurs na WOII met het oog op de terugkeer van geradicaliseerde IS-strijders, vooral nu ook het kalifaat verbrokkeld is? Moeten we vergeten en vergeven? En is er een mogelijkheid tot verzoening? Wat zijn de implicaties voor de omgeving/familie van oostfrontstrijders en IS-strijders en wat gebeurt er wanneer beide partijen oog in oog komen te staan? De gasten van de avond: een dochter van een Vlaamse collaborateur en een moeder van een Syriëstrijder.AMNES(T)IE is het derde luik van DE WAARHEIDSTRILOGIE (DE WAARHEIDSCOMMISSIE (2013), JOIN THE REVOLUTION (2015)), waarin ACTION ZOO HUMAIN meer vragen dan antwoorden oproept.
Alle activiteiten