JAZZLAB 2.5: HENDRIK LASURE

Deze informatie is niet meer actueel!
Jazzlab bestaat 25 jaar en geeft toonaangevende muzikanten vrij spel om een gloednieuw project op te starten. Hendrik Lasure (SCHNTZL) trakteert op een gevarieerd muzikaal menu, een 'warm bad'.Laat je verrassen en maak kennis met een staalkaart van het strafste wat de jonge garde in haar mars heeft. Jazzlab bestaat 25 jaar en geeft toonaangevende muzikanten vrij spel om een gloednieuw project ...

Wanneer

  • do 2 mei 19
    Van 20.15 u tot 22.10 u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: € 15,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 14,00; Mini extra ticket met code: € 14,25; Midi extra ticket met code: € 12,75; maxi extra ticket met code: € 11,25)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Jazzlab bestaat 25 jaar en geeft toonaangevende muzikanten vrij spel om een gloednieuw project op te starten. Hendrik Lasure (SCHNTZL) trakteert op een gevarieerd muzikaal menu, een 'warm bad'.Laat je verrassen en maak kennis met een staalkaart van het strafste wat de jonge garde in haar mars heeft.

Jazzlab bestaat 25 jaar en geeft toonaangevende muzikanten vrij spel om een gloednieuw project op te starten. Hendrik Lasure (SCHNTZL) trakteert op een gevarieerd muzikaal menu 'warm bad'. Het concert bestaat uit 2 sets: een set warm bad en in een tweede set zet Hendrik een van zijn andere projecten in de schijnwerpers. Van experimentele jazz tot dromerige pop. Laat je verrassen door het strafste wat de jonge jazzgarde in haar mars heeft!

We kennen hem voornamelijk als pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met Casper Van De Velde reeds rijkelijk in de prijzen viel. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.
Hendrik Lasure is een van dé jonge jazzwolven van het moment. Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette – klassiek piano en viool – bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz en het componeren. Als 12-jarige liet hij zich voor het eerst opmerken tijdens de vaste jamsessies in KAAP (De Werf) Brugge. Sindsdien beweegt hij zich in één rechte lijn richting het kruim van de Belgische jazz.

Van formaties als SCHNTZL, Orange Moon en Thunderblender tot een samenwerking met de Italiaanse vocaliste Francesca Palamidessi – veelzijdigheid troef! En precies deze kaart speelt Lasure uit in de JazzLab tournee in april. In één set verzamelt hij onder de naam warm bad al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hendrik gebruikt deze JazzLab 'carte blanche' om nieuw werk te componeren voor deze zevenkoppige band - een saxofoon/pianokwartet, bijgestaan door drie gitaren. En in de lijn van Hendrik zijn talent, een laveren tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes.Van experimentele jazz tot dromerige pop. Laat je verrassen en maak kennis met een staalkaart van het strafste wat de jonge garde in haar mars heeft!
Alle activiteiten